הלבנת השיניים אצל רופא מקצועי – כדאי?

גורמים לשינוי בצביעת שיניים פנימית, וגם על הפתרון למרבית הצביעות: הלבנת שיניים על ידי רופא שיניים.

צביעות השיניים מתחלקות לשני סוגים: צביעה חיצונית וצביעה פנימית. טיפול הלבנת שיניים

הגורמים לצביעת שיניים חיצונית עשויים להיות: שטיפות פה מסוימות, שתיית תה, יין, קפה, עישון, פלואור, או חיידקים המסמנים פס שחור בגבול בין השן לחניכיים. הסיבה לצביעה הינה חיצונית, ולכן כך יהיה גם הטיפול. על מנת לקבל את הצבע המקורי של השן, יש צורך בטיפול חיצוני ע"י רופא שיניים או שיננית.

צביעת שיניים פנימית היא הצבע הבסיסי של השן. הצבע נוצר מגנים, טראומה, גיל, סיבות סיסטמיות (כמו מחלות בזמן הילדות), נטילת פלואוריד מוגברת בילדות המוקדמת ועוד.

 

שינוי הצבע הפנימי של השיניים – פירוט שלל הגורמים לבעיה

השינוי עשוי להיגרם עקב דימום בלשכת השן (לרוב בעקבות חבלה בשיניים קדמיות), נמק במוך השן, עיבוי שכבת הדנטין (שצבעה כהה יותר מהאמייל, שהוא השכבה החיצונית של השן) בעקבות חבלה למשל בשן ספציפית או בגלל הזדקנות – ואז יש צבע אחיד בכל השיניים. בנוסף לכך, לפעמים הבעיה נוצרת בעת התפתחות השיניים, מתוך הנחה לקויה של סידן בזמן היווצרות השן: חום גבוה / שלשולים של התינוק, שכבה גירית על השן, או "היפופלסיה" (שינוי של הצורה והצבע באמייל / דנטין השן).

 

מהן התרופות שגורמות לשינוי הצבע?

  • נטילת אנטיביוטיקה מסוג טטרהציקלין צובעת את השיניים החל מחודש רביעי להיריון עד שנה שביעית של הילד. בשלב הראשון השן חלקה, אך צבעה כהה וצהבהב יותר, וניתן להלבין בקלות את השיניים. בשלב השלישי, האמייל כבר גלי ואיננו חלק, וקשה יותר להלבין.
  • מחלות – צהבת, amelogenesis imperfecta (את רובן קשה להלבין), dentinogenesis imperfecta, טלסמיה ועוד.
  • פלואור – simple flourosis, opaque flourosis, severe flourosis

 

מהם טיפולי השיניים אשר מסוגלים לגרום לשינויי צבע?

טיפולי שורש: עקב חומרים שונים, תרופות שמשתמשים במהלך הטיפול. חומרי שיחזור – כמו מתכות למיניהן, אמלגם, חומרים מרוכבים. פתרון לבעיית שינוי צבע השיניים

הלבנת השיניים פותרת את מרבית הצביעות, כשיש אפשרות להלבנה חיצונית או הלבנה פנימית. קיים חלק קטן מהצביעות שלא ניתן לפתרון ע"י הלבנה, כמו: היפופלזיה, פלואורוזיס חמור, צביעה שלב 3-4 הנגרמת ע"י טטראציקלין. המקרים הללו דורשים פתרונות אחרים, הכוללים בין היתר חזיתות חרסינה או כתרים.

אם כן, לא כל אדם מתאים לטיפול הלבנת שיניים. יש לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים (הכוללת צילומים) כדי שהוא יבחן את המקרה לגופו. לדוגמה, שיניים עם עששת או סתימות לא יולבנו, וגם קיימים מקרים שפשוט אינם מתאימים להלבנה. כשמטופל סובל מצביעה פנימית ונמצא מתאים לטיפול הלבנה, הטיפול יתבצע במרפאת השיניים.

בימינו, במרבית המקרים אפשר להגשים את החלום לחיוך רחב בעל שיניים בריאות ולבנות בעזרת הלבנת שיניים.

נהניתם מהמידע שקראתם? למידע נוסף בנושא היכנסו לאתר dentalguide.co.il